03 Јуни, 2020
0.0184

КОВИД МЕНАЏЕР: Нова професија, работат на пазарите во Италија

Објавено во: Финансии, Корона Вирус 08 Мај, 2020

Во Италија има нова професија  Ковид менаџер. 

Од 94 нормално активни пазари во Милано, отворени се 26 и затоа воведена е нова  професија, Ковид менаџер.

Тие се на лице место и контролираат дали се почитуваат мерките за заштита. 

Ковид менаџер е лицето на кое му се обраќаат трговците ако дојдат до било каков проблем, некои критични ситуации, а тие се таму и за какви било забелешки или прашања.

Италија е третата земја во светот во која бројот на смртни случаи од коронавирусот. Тој број надминал 30.000, откако денес починале уште 243 лица. Од почетокот на епидемијата на 21 февруари во земјата починале 30.201 лице. 

По завршување на пандемијата одредени професии ќе бидат многу барани. 

Можеби ќе ве интересира

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

КАМАТИТЕ УПОРНО ОДАТ НАДОЛУ - добро за тие што сакаат кредит, но неповолно за штедачите

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

Шекеринска: Ни требаат пари од странство!

АНГЕЛОВСКА ЗА ПЛАТЕЖНАТА КАРТИЧКА: Ќе им помогне на погодените и ќе ја намали сивата економија

АНГЕЛОВСКА ЗА ПЛАТЕЖНАТА КАРТИЧКА: Ќе им помогне на погодените и ќе ја намали сивата економија

БЕА БРОЈ ЕДЕН: Херц оди во стечај

БЕА БРОЈ ЕДЕН: Херц оди во стечај