26 Април, 2019
0.0194

ММФ условува, нов кредит за иста старосна граница за пензионирање

Објавено во: Финансии 16 Октомври, 2012

Изедначување на старосната граница за пензионирање Меѓународниот монетарен фонд повторно ќе побара од српската влада. Според српските медиуми, владата до крајот на годината треба со ММФ да ги отпочне преговорите за склучување нов кредитен аранжман, а најважен услов за тоа е  мажите и жените да заминуваат во пензија на иста возраст. Иако ова барање од ММФ е поради заштеда на буџетот, министерот за труд и социјална политика, Јован Кркобабиќ, веќе навестил дека е против таквата мерка. - Тоа би било неправедно кон жените кои истовремено се и мајки и домаќинки и заради тоа се наоѓаат во потешка ситуација, изјавил министерот Кркобабиќ.

Можеби ќе ве интересира

Како да заштедите при пазарување-супер ефикасен трик

Како да заштедите при пазарување-супер ефикасен трик

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Колкав бизнис има во управување со парите на идните пензионери?

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Кинезите ќе им изградат стадион од 150 милиони евра а Хрватите треба само да ги научат да играат фудбал

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

Друштвата се отвораат за инвеститори: Одобрени две јавни емисии на акции

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

БЛУМБЕРГ ГИ ПОДРЕДИ: Ова се најсиромашните економии во светот за 2019

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

КОНФЛИКТНИ СИТУАЦИИ: Каде се крие драмата на работното место?

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот

Тевдовски до Руфи Османи: Општините да го зголемат данокот на имот