16 Јули, 2019
0.0188

Најголемата банка со активи во светот има нов шеф

Објавено во: Финансии 22 Април, 2019

Најголемата банка по активи во светот, „Industrial & Commercial Bank of China (ICBC)“, има нов шеф - тоа е  Чен Суцин, кој е претседател на Кинеската банка, пишува Bloomberg.

Тој го заменува на должноста И Хјуман кој беше назначен за претседател на Регулаторната комисија за хартии од вредност во Кина во јануари.

Очекуваме Чен да ја заземе позицијата на претседателската функција во ICBC, позиција која традиционално се зема од човек кој служи како делумен секретар, посочиле уште извори.

Банката располагала со 4,1 трилиони активи кон крајот на 2018 година.

Реорганизацијата придонесе за голем број на промени во управувањето на најголемите финансиски институции и регулатори во Кина.

Можеби ќе ве интересира

ДУИ бара од Заев да ја стави Бежовска за министер

ДУИ бара од Заев да ја стави Бежовска за министер

Поради Германците во овој српски град скокнаа цените на становите

Поради Германците во овој српски град скокнаа цените на становите

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Анѓушев на средба со ММФ: Економијата расте, невработеноста опаѓа

Мали даноци - големи неданочни и парафискални давачки

Мали даноци - големи неданочни и парафискални давачки

Аргир реименуван за директор на НЛБ Банка

Аргир реименуван за директор на НЛБ Банка

ЕУ и за Бугарија ќе одлучува во октомври

ЕУ и за Бугарија ќе одлучува во октомври

За собарките од Филипини нудат 650 евра и бесплатен aвионски билет

За собарките од Филипини нудат 650 евра и бесплатен aвионски билет

Ова е најскапиот град на светот за странци

Ова е најскапиот град на светот за странци

Поради високите плати ова е земја од соништата

Поради високите плати ова е земја од соништата