08 Август, 2020
0.0370

НУДИ ОСТРОВ НА КАРИБИТЕ: Ќе ја спаси ли својата авио-компанија?

Објавено во: Финансии, Корона Вирус 21 Април, 2020

Бизнисмен го нуди својот остров за да ја спаси компанијата.

Постоењето на авио-компанијата е доведена во прашање. 

Поради оваа ситуација, стровот Некер на Карибите најверојатно ќе биде ставен под хипотека.

Станува збор за еден од најбогатите луѓе во Велика Британија, Ричард Брансон, кој изјавил дека ќе го заложи својот приватен карипски остров, за да ја убеди британската влада да ја спаси неговата компанија "Virgin Atlantic".

Им порачал на вработените во авио-компанијата дека на владата не и понудил никаков подарок, туку понуда за давање на позајмица. 

Можеби ќе ве интересира

ЕВЕ КОИ СЕ ДОБИТНИЦИТЕ: Месечни награди од по 20 илјади денари, „милиончето“ ќе стигне во декември

ЕВЕ КОИ СЕ ДОБИТНИЦИТЕ: Месечни награди од по 20 илјади денари, „милиончето“ ќе стигне во декември

ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИОТ БИЗНИС ПРОФИТАБИЛЕН И ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА: Македонски телеком со добивка од 11,2 милиони евра за првото полугодие

ТЕЛЕКОМУНИКАЦИСКИОТ БИЗНИС ПРОФИТАБИЛЕН И ВО ВРЕМЕ НА КОРОНА: Македонски телеком со добивка од 11,2 милиони евра за првото полугодие

ГИ ИМА ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА: Ова се фирмите кои земале субвенции, а не исплатиле плати на вработените

ГИ ИМА ОД ЦЕЛА МАКЕДОНИЈА: Ова се фирмите кои земале субвенции, а не исплатиле плати на вработените

Алкалоид со двојно зголемени инвестиции во износ од над 841 милиони денари и со 111 нови вработувања од јануари-јуни 2020

Алкалоид со двојно зголемени инвестиции во износ од над 841 милиони денари и со 111 нови вработувања од јануари-јуни 2020

Комерцијална банка „корона вирус“ не ја фаќа!

Комерцијална банка „корона вирус“ не ја фаќа!