08 Март, 2021
0.0280

По објавата за преземање: Берза го стави Скопски пазар на листа на набљудување

Објавено во: Финансии 15 Јануари, 2021

Македонска берза го внесе Скопски пазар АД Скопје на „Листата за набљудување“.

Одборот на директори на Берзата го донел овој заклучок со цел да се обрне внимание на инвеститорската јавност поради тоа што до друштвото е доставена Намера за објавување на понуда за преземање. 

Имено Скопски пазар извести дека Има понуда запреземање на сите обични акции со право на глас од страна на преземачите Современ дом АД Прилеп и ЗСФ-КОМ ДООЕЛ Скопје.

Фактор веќе извести за намерата. Двете друштва кои се акционери во Скопски пазар нудат по 6.500 денари од акција.

Современ дом на Ацо Дудулоски и претходно имаше понуда но таа беше неуспешна.


Можеби ќе ве интересира

Исплатени се 23,5 милиони евра од Ковид 3, досега одобрени се вкупно 2.122 корисници со 16.009 вработени

Исплатени се 23,5 милиони евра од Ковид 3, досега одобрени се вкупно 2.122 корисници со 16.009 вработени

Алкалоид ги израдува акционерите и пазарот: Дивиденда од 360 денари по акција, 11 отсто повисока од лани

Алкалоид ги израдува акционерите и пазарот: Дивиденда од 360 денари по акција, 11 отсто повисока од лани

Платежни сметки со основни функции за сите граѓани: Законски новини

Платежни сметки со основни функции за сите граѓани: Законски новини

НОВОТО ИМЕ ЌЕ СЕ НАЈДЕ И НА БАНКНОТИТЕ ОД 100 И 2.000 ДЕНАРИ - но дури од средината на идната година

НОВОТО ИМЕ ЌЕ СЕ НАЈДЕ И НА БАНКНОТИТЕ ОД 100 И 2.000 ДЕНАРИ - но дури од средината на идната година

Фактор дознава: Македонија денеска ја издава новата еврообврзница

Фактор дознава: Македонија денеска ја издава новата еврообврзница

Директорот Арсовски купи нови акции во ТТК банка

Директорот Арсовски купи нови акции во ТТК банка

Генерали инвестментс: Инвеститорите со долгорочни цели на заштеда треба да истраат

Генерали инвестментс: Инвеститорите со долгорочни цели на заштеда треба да истраат

ЛИХВАРИ МОЖАТ ДА СЕ ПРИЈАВАТ НА АНОНИМЕН БРОЈ - казни затвор и до три години

ЛИХВАРИ МОЖАТ ДА СЕ ПРИЈАВАТ НА АНОНИМЕН БРОЈ - казни затвор и до три години

ДОДЕКА ГОЛЕМИТЕ КИНАТ НЕРВИ - малите штедачи од Еуростандард се уште не си подигнале девет милиони евра

ДОДЕКА ГОЛЕМИТЕ КИНАТ НЕРВИ - малите штедачи од Еуростандард се уште не си подигнале девет милиони евра