03 Октомври, 2023
0.0230

Шест месеци пониска цена на струја со Black Friday понудата од ЕДС АД

Објавено во: Мои пари 24 Ноември, 2022

Добивај вести на Viber

Компаниите кои што најдоцна до вторник ќе ја искористат Black Friday понудата на ЕДС АД и ќе одлучат да склучат договор за снабдување со електрична енергија добиваат попуст во траење од шест месеци на цената на трошокот за потрошената струја.

ЕДС АД, компанија која што важи за лидер во областа на трговија со електрична енергија на македонскиот пазар, по повод Black Friday подготви ексклузивна понуда за своите клиенти, со која што компаниите кои што ќе склучат договор во траење од една година, најдоцна до 29 ноември, добиваат 2 отсто попуст на трошокот за потрошена електрична енергија со што би направиле сериозна заштеда на токму во најкритичните месеци од годината.

„Попустот би го опфатил периодот од јануари до јуни. Доколку цените останат на ова ниво тогаш 2% попуст на HUPX цената би значело намалување на цената од 5,7 евра за еден мегават час. Тој попуст за средни претпријатија кои трошат на пример 200 мегават часови месечно би значел заштеда во апсолутни вредности од 1.140 евра месечно, и така шест месеци по ред. Менаџерите на тие фирми овие средства ќе ги гледаат низ призмата на тоа колку бруто плати ќе бидат обезбедени со заштедата“, вели Илијас Тсоукалас, главен финансиски директор на ЕДС АД. 

ЕДС АД е компанија која што веќе 10 години работи на македонскиот пазар како докажан стабилен и сигурен партнер, секогаш обезбедувајќи услуги по највисоки професионални стандарди. Во моментов е снабдувач на електрична енергија за повеќе од 500 правни субјекти, од кои поголем дел се приватни компании. Од 2018 година ЕДС АД е горд член на групацијата на грчката национална компанија PPC SA (Public Power Corporation), која како најголема енергетска компанија во југоисточна Европа донесе стратешка одлука да инвестира во Република Северна Македонија.

За повеќе информации за Black Friday понудата дознајте на www.eds.mk, пишете на struja@eds.mk или јавете се на телефонскиот број +389 2 55 14 100.

ПР објава

Можеби ќе ве интересира

Државна лотарија, во целост, во целокупното свое работење ги почитува одредбите на Законот за игрите на среќа и целокупната позитивна законска регулатива

Државна лотарија, во целост, во целокупното свое работење ги почитува одредбите на Законот за игрите на среќа и целокупната позитивна законска регулатива

„Помала камата, повеќе можности“: НЛБ Visa кредитните картички со промотивна 5,9 отсто фиксна камата

„Помала камата, повеќе можности“: НЛБ Visa кредитните картички со промотивна 5,9 отсто фиксна камата

Се одржа најголемиот Test Drive Day на електрични возила во државата до сега под мотото ЕЛЕКТРИЧНО ТЕСТ ВОЗЕЊЕ на Volkwagen ID

Се одржа најголемиот Test Drive Day на електрични возила во државата до сега под мотото ЕЛЕКТРИЧНО ТЕСТ ВОЗЕЊЕ на Volkwagen ID

Промовирани трите романи-финалисти за наградата „Пегаз“ во 2022 година

Промовирани трите романи-финалисти за наградата „Пегаз“ во 2022 година

Македонскиот јазик како инспирација за современото создавање и живеење

Македонскиот јазик како инспирација за современото создавање и живеење

А1 Македонија во месецот посветен на подигање на свеста за сајбер безбедност

А1 Македонија во месецот посветен на подигање на свеста за сајбер безбедност

Бимилк со поддршка на новите студенти на УКЛО

Бимилк со поддршка на новите студенти на УКЛО

ЏЕКПОТОТ НА ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА, СУПЕР МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ Е ВО ЗОНА НА ПАЃАЊЕ

ЏЕКПОТОТ НА ВИДЕОЛОТАРИЈА КАСИНОС АВСТРИЈА, СУПЕР МИЛИОНЕР ЏЕКПОТ Е ВО ЗОНА НА ПАЃАЊЕ

Халкбанк го посветува месецот на штедење на финанскиска едукација за деца и млади

Халкбанк го посветува месецот на штедење на финанскиска едукација за деца и млади