21 Октомври, 2019
0.0169

Wall Street пак во минус

Објавено во: Финансии 25 Октомври, 2012

Поради стравот на инвеститорите од вложување во ризични инвестиции, на Wall Street вчера цените на акциите паднаа, втор ден по ред. Dow Jones ослабна за 25 индексни поени, или 0,19 отсто, на 13.077 поени, додека S&P 500 падна за 0,31 отсто на 1408 индексни поени. S&P 500 во последните пет дена изгуби 3,6 отсто затоа што извештаите на големите мултинационални компании покажуваат намалени приходи во споредба со очекуваните, и намалена проценка за понатамошните резултати, во главно заради ослабената американска економија.    

Можеби ќе ве интересира

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Владата на Заев до сега со три заеми, една еврообврзница и со огромен кредит на повидок

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

Октомври, месецот на штедење идеален да почнете да размислувате за посигурни пензионерски денови

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МИНИМАЛЕЦ ОД 14.500 ДЕНАРИ - посреќни работници, скептични газди - треба ли уште еднаш да се „премери“

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

МФ: Со денешната редовна аукција Министерството за финансии сервисира стари долгови од пред 5 години

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода

Од камен прават хартија: Спасуваат многу дрвја и трошат помалку вода