27 Мај, 2024
0.0284

ЗА 113 АКЦИИ НА НЛБ БАНКА ПЛАТЕНИ НАД 51 ИЛЈАДИ ЕВРА - берзанска блок трансакција

Објавено во: Финансии 18 Септември, 2023

Добивај вести на Viber

И акциите на НЛБ Банка, која има доста стабилен странски акционер, се интересни за домашната инвеститорска јавност. 

На крајот на минатата недела на берзата поминала блок трансакција со акциите на оваа успешна банка, при што некој продал, а некој купил 113 акции, по цена од 28 илјади денари за акција. Или, вкупната вредност на трансакцијата била над 51 илјади евра, говорат податоците на Берзата. 

Со оглед што оваа банка има издадени вкупно 854.061 акции, овој процент акции кој поминал на берзанската блок трансакција е практично минимален. 

Инаку, цената од 28 илјади денари за акција на блок трансакцијата, е практично идентична со цената по која акциите на НЛБ Банка се продавале на редовното тргување на Берзата.

Инаку, најголем и доминантен акционер на НЛБ Банка е всушност нејзината фирма мајка Нова Љубљанска банка АД Љубљана, која поседува 86,97 проценти од акциите, и таа е практично единствен акционер кој поседува над 5 проценти.

Н.Н.Ф.

Можеби ќе ве интересира

И ЗА САМО ТРИ МЕСЕЦИ НИВНИТЕ ДОБИВКИ СЕ ВО СИЛНИ МИЛИОНИ ЕВРА - еве која е топ петорката со најголеми чисти профити

И ЗА САМО ТРИ МЕСЕЦИ НИВНИТЕ ДОБИВКИ СЕ ВО СИЛНИ МИЛИОНИ ЕВРА - еве која е топ петорката со најголеми чисти профити

АКО САКАТЕ ДА РАБОТИТЕ ВО ГРЦИЈА, ЕВЕ КОЛКАВИ СЕ ПЛАТИТЕ: Минималецот е 830 евра

АКО САКАТЕ ДА РАБОТИТЕ ВО ГРЦИЈА, ЕВЕ КОЛКАВИ СЕ ПЛАТИТЕ: Минималецот е 830 евра

ЕВЕ ГИ ЦЕНИТЕ НА ПАЗАРИТЕ И МАРКЕТИТЕ ВО СОЛУН: Некои производи поевтини отколку кај нас!

ЕВЕ ГИ ЦЕНИТЕ НА ПАЗАРИТЕ И МАРКЕТИТЕ ВО СОЛУН: Некои производи поевтини отколку кај нас!

БУРЕКЏИИТЕ СЕ ПЛАТЕНИ ПОВЕЌЕ ОД ХИРУРЗИТЕ: Плата и 100.000 денари, а работници нема

БУРЕКЏИИТЕ СЕ ПЛАТЕНИ ПОВЕЌЕ ОД ХИРУРЗИТЕ: Плата и 100.000 денари, а работници нема

ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ГРЧКИТЕ БРОДОСОПСТВЕНИЦИ КОИ СЕ ЗБОГАТИЈА СО РУСКА НАФТА ЗА ВРЕМЕ НА ВОЈНАТА: „Трагедијата за човештвото создаде можности“

ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ГРЧКИТЕ БРОДОСОПСТВЕНИЦИ КОИ СЕ ЗБОГАТИЈА СО РУСКА НАФТА ЗА ВРЕМЕ НА ВОЈНАТА: „Трагедијата за човештвото создаде можности“

КИНА НЕ И ОСТАНА ДОЛЖНА НА АМЕРИКА - им врати за електричните возила со санкции за американските воени компании

КИНА НЕ И ОСТАНА ДОЛЖНА НА АМЕРИКА - им врати за електричните возила со санкции за американските воени компании

ЗДЕЛКАТА Е ТЕШКА ДВА И ПОЛ МИЛИОНИ ЕВРА - еве која е сумата која „НЛБ Склади“ ја плати за „Генерали Инвестментс“

ЗДЕЛКАТА Е ТЕШКА ДВА И ПОЛ МИЛИОНИ ЕВРА - еве која е сумата која „НЛБ Склади“ ја плати за „Генерали Инвестментс“

„ОД КОГА ПОЧНАА ДА НАПЛАЌААТ ЗА ПОСТИРАЊЕ ВО ГРУПИ?“ Администраторка на група бара две илјади денари за две објави дневно 15 дена!

„ОД КОГА ПОЧНАА ДА НАПЛАЌААТ ЗА ПОСТИРАЊЕ ВО ГРУПИ?“ Администраторка на група бара две илјади денари за две објави дневно 15 дена!

Шпаркасе Банка – силен партнер на македонската економија и конкурентен двигател на домашниот пазар

Шпаркасе Банка – силен партнер на македонската економија и конкурентен двигател на домашниот пазар