16 Јуни, 2019
0.0185

Професорот од одделот за психологија на Сити Колеџ, д-р Павлидис на 11тата Меѓународна конференција за човечки ресурси

Човечките ресурси се катализатори на позитивните трансформации во работната средина

Објавено во: Мои пари 20 Мај, 2019

Стареењето на работната сила, предизвиците наспроти уникатните можности што ги носи демографската промена на населението опсервирано од корпоративните елементи, беше тема на предавањето на д-р Џорџ Павлидис - Директор на програмите за пост-дипломски студии за невропсихологија во одделот за психологија на Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, Сити Колеџ – Грција. Предавањето се одржа во склоп на Меѓународната конференција за човечки ресурси, а д-р Павлидис беше претставник на Сити Колеџ како академска инстанца долгогодишен поддржувач на конференцијата.

„Менаџерот за човечки ресурси може да биде катализатор за позитивна трансформација на работното место, прилагодувајќи ги предизвиците и можностите што ги носи возрасното население. Со намалување на стареењето и преку зголемување на меѓугенерациската соработка, менаџерот за човечки ресурси може позитивно да придонесе за приспособување на работната средина со цел да го капитализира потенцијалот на постарите работници и да го зајакне понатамошниот организациски успех”, истакна во своето предавање д-р Павлидис.

Осврнувајќи се повеќе на можностите отколку на пречките предизвикани од стареењето на работната сила, Павлидис во своето предавање понуди решенија кои може да доведат до хармонизирање на човечкиот капитал на постарите работници со краткорочни и долгорочни стратешки цели на компанијата, како и со спроведување на континуиран професионален развој на работното место.

Единаесеттата Меѓународна конференција за човечки ресурси оваа година се одржа под темата „Човечки ресурси – катализатор на трансформациите“ и токму низ тој фокус беа елаборирани годишните и возрасните промени на вработените во една корпоративна средина.

Меѓународниот факултет на Универзитетот Шефилд, Сити Колеџ веќе 6 години по ред се јавува како поддржувач на најголемиот и најважниот настан од полето на човечките ресурси, Меѓународната конференција за човечки ресурси, во нашата држава, со цел што подобра промоција и дистрибуција на знаење за најдобрите практики во областа на човечките ресурси.

Можеби ќе ве интересира

Денес започнува „Запознај ја Преспа“ – првиот ден на програмата панел дискусии и богата музичка понуда

Денес започнува „Запознај ја Преспа“ – првиот ден на програмата панел дискусии и богата музичка понуда

Уличен дефект од рано утринава на оваа скопска улица

Уличен дефект од рано утринава на оваа скопска улица

12. Викенд Медиа Фестивал (Weekend Media Festival) од 19. – 22. Септември, 2019 година

12. Викенд Медиа Фестивал (Weekend Media Festival) од 19. – 22. Септември, 2019 година

Нoвите JAGUAR F-PACE И RANGE ROVER EVOGUE ќе ги пречекаат гостите на британската амбасада

Нoвите JAGUAR F-PACE И RANGE ROVER EVOGUE ќе ги пречекаат гостите на британската амбасада

Светски познатиот фотограф Давид Јероу (DAVID YARROW) фотографираше уникатни слики од дивината благодарејќи на новиот LAND ROVER DEFENDER

Светски познатиот фотограф Давид Јероу (DAVID YARROW) фотографираше уникатни слики од дивината благодарејќи на новиот LAND ROVER DEFENDER

Дуално образование - Придобивки и проценка на Европската комисија

Дуално образование - Придобивки и проценка на Европската комисија

Криминалот им цвета на крадците на велосипеди, дреме ли полицијата во главниот град

Криминалот им цвета на крадците на велосипеди, дреме ли полицијата во главниот град

Отворена новата експозитура на ИутеКредит во Струмица

Отворена новата експозитура на ИутеКредит во Струмица

Подгответе се за Hamilton Ventura

Подгответе се за Hamilton Ventura