25 Јуни, 2022
0.0268

НОВИ ДВАЈЦА ЧЛЕНОВИ ВО УПРАВНИОТ ОДБОР НА КОМЕРЦИЈАЛНА БАНКА - Максимовска Поповиќ и Џамбазовски добија согласност од Народната банка

Објавено во: Финансии 15 Јуни, 2022

Добивај вести на Viber

Управниот одбор на Комерцијална банка се прошири со двајца нови членови. Тие се долгогодишни директори во банката.

„Комерцијална банка АД Скопје известува дека, согласно последните измени на Статутот на Банката, Управниот одбор на Банката во состав - Хари Костов, Претседател и Главен извршен директор, Илија Илоски, Член и Главен оперативен директор и Маја Стевкова Штериева, Член и Главен финансов директор, е проширен со уште двајца нови членови – Билјана Максимовска Поповиќ, Член и Главен директор за корпоративно банкарство и Никола Џамбазовски, Член и Главен директор за продажба и развој. Двајцата нови членови на Управниот одбор добија согласност од Народната банка на РСМ на 15.06.2022 година со мандат од две години“, извести најголемата македонска банка преку Македонската берза.

Билјана Максимовска Поповиќ има 25 годишно работно искуство во Банката од кое 19 години на раководни позиции во Секторот за кредитирање на стопанство. Никола Џамбазовски, има 19 години работен стаж во Банката во областа на кредитирање на стопанството и управување со проблематичните побарувања, од кои на раководни позиции последните 12 години.

Н.Н.Ф.

Можеби ќе ве интересира

ЕДНА ПЛАТА НА КОМПЈУТЕРЏИЈА РЕЧИСИ КОЛКУ ПЕТ НАЈНИСКИ, просечната плата не е вистински приказ на платите во земјава

ЕДНА ПЛАТА НА КОМПЈУТЕРЏИЈА РЕЧИСИ КОЛКУ ПЕТ НАЈНИСКИ, просечната плата не е вистински приказ на платите во земјава

ШПАРКАСЕ БАНКА ПРОДАВА СОПСТВЕНИ АКЦИИ ПРЕКУ ЈАВНА ПОНУДА - се бара сума од 76 илјади евра

ШПАРКАСЕ БАНКА ПРОДАВА СОПСТВЕНИ АКЦИИ ПРЕКУ ЈАВНА ПОНУДА - се бара сума од 76 илјади евра

ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА ДОСТИГНА 31.525 ДЕНАРИ, статистика повторно регистрираше раст

ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА ДОСТИГНА 31.525 ДЕНАРИ, статистика повторно регистрираше раст

ГРАЃАНИТЕ НИКАКО ДА СЕ СМИРАТ, ПОВТОРНО ПРЕТВОРАЛЕ ДЕНАРСКИ ЗАШТЕДИ ВО ДЕВИЗИ - во мај намалување за седум милиони евра

ГРАЃАНИТЕ НИКАКО ДА СЕ СМИРАТ, ПОВТОРНО ПРЕТВОРАЛЕ ДЕНАРСКИ ЗАШТЕДИ ВО ДЕВИЗИ - во мај намалување за седум милиони евра

ПОРАНЕШНАТА ДИРЕКТОРКА НА „ЕВРОПА“, САВА ДИМИТРОВА, КУПИ 100 АКЦИИ ОД КОМЕРЦИЈАЛНА - вредат 19 илјади евра

ПОРАНЕШНАТА ДИРЕКТОРКА НА „ЕВРОПА“, САВА ДИМИТРОВА, КУПИ 100 АКЦИИ ОД КОМЕРЦИЈАЛНА - вредат 19 илјади евра

СРАМЕЖЛИВО ПОЧНА РАСТОТ НА БАНКАРСКИТЕ КАМАТИ, ЗАСЕГА САМО НА ДЕПОЗИТИТЕ - МБА вели: Секоја банка сама ќе си ја донесе одлуката

СРАМЕЖЛИВО ПОЧНА РАСТОТ НА БАНКАРСКИТЕ КАМАТИ, ЗАСЕГА САМО НА ДЕПОЗИТИТЕ - МБА вели: Секоја банка сама ќе си ја донесе одлуката

ПРЕСВРТНИЦА: ШТЕДАЧИТЕ ОД ЕУРОСТАНДАРД СИ ГИ ЗЕДОА 100 ОТСТО ПАРИТЕ ШТО ИМ БЕА ЗАРОБЕНИ - досега се наплатени дури 55 милиони евра, пари ќе има и за ФОД и за фирмите

ПРЕСВРТНИЦА: ШТЕДАЧИТЕ ОД ЕУРОСТАНДАРД СИ ГИ ЗЕДОА 100 ОТСТО ПАРИТЕ ШТО ИМ БЕА ЗАРОБЕНИ - досега се наплатени дури 55 милиони евра, пари ќе има и за ФОД и за фирмите

АКЦИОНЕРИТЕ „ТРИЈАТ“ РАЦЕ - НЛБ Банка исплати дивиденда од 10 милиони евра, бруто 738 денари по акција

АКЦИОНЕРИТЕ „ТРИЈАТ“ РАЦЕ - НЛБ Банка исплати дивиденда од 10 милиони евра, бруто 738 денари по акција

НАЈАГРЕСИВЕН СКОК ОД 1994, ФЕД ги зголеми каматните стапки во обид да ја смири инфлацијата

НАЈАГРЕСИВЕН СКОК ОД 1994, ФЕД ги зголеми каматните стапки во обид да ја смири инфлацијата