12 Јули, 2020
0.0513

Финансии

НЛБ БАНКА ПРВА ЈА ПОСЛУША НБМ - нема дивиденди, парите одат во нераспоредена добивка и заработувачка за инвестиции

НЛБ БАНКА ПРВА ЈА ПОСЛУША НБМ - нема дивиденди, парите одат во нераспоредена добивка и заработувачка за инвестиции

26 Март, 2020

БАНКИТЕ НА ПОТЕГ - ОДЛОЖУВАЊЕ, ПРОЛОНГИРАЊЕ НА ИСПЛАТАТА И ПОНИСКА КАМАТА - тие ќе понудат, клиентите да кажат дали прифаќаат

БАНКИТЕ НА ПОТЕГ - ОДЛОЖУВАЊЕ, ПРОЛОНГИРАЊЕ НА ИСПЛАТАТА И ПОНИСКА КАМАТА - тие ќе понудат, клиентите да кажат дали прифаќаат

26 Март, 2020

БАНКАРИТЕ НЕ СЕ ПРЕЦИЗНИ ДАЛИ ЌЕ СЕ ОТКАЖАТ ОД ДИВИДЕНДИТЕ - велат, секогаш се грижиме за стабилноста

БАНКАРИТЕ НЕ СЕ ПРЕЦИЗНИ ДАЛИ ЌЕ СЕ ОТКАЖАТ ОД ДИВИДЕНДИТЕ - велат, секогаш се грижиме за стабилноста

26 Март, 2020

ПРВА АКЦИОНЕРСКА ЖРТВА НА КОРОНАКРИЗАТА - се преполови дивидендата на „Тетекс“

ПРВА АКЦИОНЕРСКА ЖРТВА НА КОРОНАКРИЗАТА - се преполови дивидендата на „Тетекс“

25 Март, 2020

НЕ МОЖЕ ДА ИМ НАРЕДИ, АМА ИМ ПОРАЧА - НБМ со совет до банките да не делат дивиденди, туку да го зголемат капиталот

НЕ МОЖЕ ДА ИМ НАРЕДИ, АМА ИМ ПОРАЧА - НБМ со совет до банките да не делат дивиденди, туку да го зголемат капиталот

25 Март, 2020

Кроација осигурување го зајакнува капиталот со нова емисија

Кроација осигурување го зајакнува капиталот со нова емисија

23 Март, 2020

За одложување на ратите на кредитите некои банки ќе понудат и шест месеци

За одложување на ратите на кредитите некои банки ќе понудат и шест месеци

22 Март, 2020

ИТНО ТРЕБААТ ПАРИ: Земјава ќе се задолжи над половина милијарда евра за битка со корона кризата

ИТНО ТРЕБААТ ПАРИ: Земјава ќе се задолжи над половина милијарда евра за битка со корона кризата

22 Март, 2020

КРЕДИТИТЕ ЌЕ МОЖАТ И ДА СЕ ЗАМРЗНАТ - ама штом Владата ја усвои уредбата

КРЕДИТИТЕ ЌЕ МОЖАТ И ДА СЕ ЗАМРЗНАТ - ама штом Владата ја усвои уредбата

21 Март, 2020

Бежовска: Ќе има олеснување на условите и кај картичките и кај „минусите“

Бежовска: Ќе има олеснување на условите и кај картичките и кај „минусите“

21 Март, 2020

БАНКИТЕ ДОБРО ЌЕ НИ ГИ ЧУВААТ ПАРИТЕ - и во време на КОВИД-19, тие се стабилни

БАНКИТЕ ДОБРО ЌЕ НИ ГИ ЧУВААТ ПАРИТЕ - и во време на КОВИД-19, тие се стабилни

19 Март, 2020

Занаетчиска Комора бара занаетчиите да се ослободат од Придонеси за плата и персонален данок на доход

Занаетчиска Комора бара занаетчиите да се ослободат од Придонеси за плата и персонален данок на доход

18 Март, 2020

Ангеловска се откажа од платата, данокот на добивка ќе чека, затезната камата се преполовува

Ангеловска се откажа од платата, данокот на добивка ќе чека, затезната камата се преполовува

18 Март, 2020

БЕЖОВСКА: ЌЕ ИМ СЕ ОЛЕСНУВААТ ЗАЕМИТЕ НА ФИРМИТЕ - пониски камати и подолги рокови на отплата

БЕЖОВСКА: ЌЕ ИМ СЕ ОЛЕСНУВААТ ЗАЕМИТЕ НА ФИРМИТЕ - пониски камати и подолги рокови на отплата

18 Март, 2020

БЕСКАМАТНИ КРЕДИТИ И СУБВЕНЦИИ ЗА ПРИДОНЕСИТЕ ЗА ПЛАТИ - Владата излезе со првите економски мерки

БЕСКАМАТНИ КРЕДИТИ И СУБВЕНЦИИ ЗА ПРИДОНЕСИТЕ ЗА ПЛАТИ - Владата излезе со првите економски мерки

18 Март, 2020

ОД 500 ДО 700 МИЛИОНИ ЕВРА- толку ќе треба да се задолжиме за да ја пребродиме кризата со коронавирусот

ОД 500 ДО 700 МИЛИОНИ ЕВРА- толку ќе треба да се задолжиме за да ја пребродиме кризата со коронавирусот

18 Март, 2020

На сета мака, денеска среќник ќе се опари со 50.000 евра од скенирање фискални сметки

На сета мака, денеска среќник ќе се опари со 50.000 евра од скенирање фискални сметки

18 Март, 2020

БОНУС ЗА РАБОТА ОД ДОМА: Фејсбук дава по 1.000 долари

БОНУС ЗА РАБОТА ОД ДОМА: Фејсбук дава по 1.000 долари

17 Март, 2020