12 Јули, 2020
0.0506

Финансии

НУДИ ОСТРОВ НА КАРИБИТЕ: Ќе ја спаси ли својата авио-компанија?

НУДИ ОСТРОВ НА КАРИБИТЕ: Ќе ја спаси ли својата авио-компанија?

21 Април, 2020

ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА ВО ФЕВРУАРИ БИЛА 27.206 ДЕНАРИ - колку во март и април ќе ја „удри“ корона кризата

ПРОСЕЧНАТА ПЛАТА ВО ФЕВРУАРИ БИЛА 27.206 ДЕНАРИ - колку во март и април ќе ја „удри“ корона кризата

21 Април, 2020

Нил Кашкари: Големите американски банки сега треба да соберат капитал од 200 милијарди долари

Нил Кашкари: Големите американски банки сега треба да соберат капитал од 200 милијарди долари

21 Април, 2020

ЕВЕ КАКО ДА ПРЕСМЕТАТЕ - кој и колкав бескаматен кредит може да земе од новите 8 милиони евра

ЕВЕ КАКО ДА ПРЕСМЕТАТЕ - кој и колкав бескаматен кредит може да земе од новите 8 милиони евра

18 Април, 2020

БЕСКАМАТНИ КРЕДИТИ - дури 96 отсто ги зеле микро и малите фирми

БЕСКАМАТНИ КРЕДИТИ - дури 96 отсто ги зеле микро и малите фирми

18 Април, 2020

ЕВЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНААТ ТУТУНАРИТЕ - НБМ со детали како и каде да си ги земат парите

ЕВЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНААТ ТУТУНАРИТЕ - НБМ со детали како и каде да си ги земат парите

18 Април, 2020

Почна процесот за издавање еврообврзница, колку ќе тежи?

Почна процесот за издавање еврообврзница, колку ќе тежи?

18 Април, 2020

Ангеловска: Повратот на ДДВ кон фирмите во април го зголемивме за 65 отсто

Ангеловска: Повратот на ДДВ кон фирмите во април го зголемивме за 65 отсто

18 Април, 2020

ЛЕГНАА 30 МИЛИОНИ ЕВРА СУБВЕНЦИИ ЗА ТУТУНАРИТЕ - тие што немаат картички парите ќе ги земаат по азбучен ред

ЛЕГНАА 30 МИЛИОНИ ЕВРА СУБВЕНЦИИ ЗА ТУТУНАРИТЕ - тие што немаат картички парите ќе ги земаат по азбучен ред

18 Април, 2020

БЕКТЕШИ : Има економска оправданост за повисока акциза за два или три денари, но со механизам таа автоматски да се спушти ако цените растат

БЕКТЕШИ : Има економска оправданост за повисока акциза за два или три денари, но со механизам таа автоматски да се спушти ако цените растат

17 Април, 2020

Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска уверува:Денарот останува стабилен

Гувернерката Анита Ангеловска-Бежоска уверува:Денарот останува стабилен

17 Април, 2020

Гуварнерката до ММФ, СБ и ЕУ - на Балканот му требаат повеќе пари за да се справи со коронакризата

Гуварнерката до ММФ, СБ и ЕУ - на Балканот му требаат повеќе пари за да се справи со коронакризата

16 Април, 2020

Фрчковски: Да им се земе на банките и крупниот бизнис по 30 отсто од профитот

Фрчковски: Да им се земе на банките и крупниот бизнис по 30 отсто од профитот

15 Април, 2020

АСО ослободи 30 милиони евра ликвиден капитал на осигурителниот пазар

АСО ослободи 30 милиони евра ликвиден капитал на осигурителниот пазар

15 Април, 2020

Лукаревска: Пад на ДДВ од 79 отсто во април во однос на лани

Лукаревска: Пад на ДДВ од 79 отсто во април во однос на лани

15 Април, 2020

Време е за времена регулација на каматните стапки

Време е за времена регулација на каматните стапки

15 Април, 2020

КОЛКУ ПАРИ ЌЕ БАРА, А КОЛКУ ЌЕ ДОБИЕ ЗЕМЈАВА - засега се стигнати само оние од ММФ

КОЛКУ ПАРИ ЌЕ БАРА, А КОЛКУ ЌЕ ДОБИЕ ЗЕМЈАВА - засега се стигнати само оние од ММФ

15 Април, 2020

ИНТЕРВЈУ КОСТОВ: Банките се столб на финансиската стабилност, тие мора да се грижат за своите штедачи и акционери

ИНТЕРВЈУ КОСТОВ: Банките се столб на финансиската стабилност, тие мора да се грижат за своите штедачи и акционери

13 Април, 2020