04 Јуни, 2020
0.0462

Финансии

Костадинов: Не им се заблагодарувајте на банките

Костадинов: Не им се заблагодарувајте на банките

31 Март, 2020

Спасовски до банките: Очекувам да помогнат, ако не - има следен чекор, не може да работи кој како ќе му текне

Спасовски до банките: Очекувам да помогнат, ако не - има следен чекор, не може да работи кој како ќе му текне

31 Март, 2020

БАНКАРИТЕ СЕ ЈАВИЈА - ќе ги одложиме ратите шест месеци

БАНКАРИТЕ СЕ ЈАВИЈА - ќе ги одложиме ратите шест месеци

31 Март, 2020

Народна банка: Не шпекулирајте со денарот, ќе се одрази негативно на економијата

Народна банка: Не шпекулирајте со денарот, ќе се одрази негативно на економијата

28 Март, 2020

Македонска берза и КХВ: Тоа што ќе нема акционерски собранија ќе влијае на пазарот

Македонска берза и КХВ: Тоа што ќе нема акционерски собранија ќе влијае на пазарот

27 Март, 2020

РАФАЈЛОВСКИ ЗА ФАКТОР: Требаат минимум две милијарди евра за да излеземе од кризата

РАФАЈЛОВСКИ ЗА ФАКТОР: Требаат минимум две милијарди евра за да излеземе од кризата

27 Март, 2020

АКО ДОСЕГА СИ ДОЛЖЕА, СЕГА УШТЕ ПОВЕЌЕ - фирмите не плаќаат, а сакаат да им се плати

АКО ДОСЕГА СИ ДОЛЖЕА, СЕГА УШТЕ ПОВЕЌЕ - фирмите не плаќаат, а сакаат да им се плати

27 Март, 2020

ШТЕДНИТЕ ВЛОГОВИ ВО БАНКИТЕ СЕ СИГУРНИ - но внимавајте на кешот, опасен е, велат од НБМ

ШТЕДНИТЕ ВЛОГОВИ ВО БАНКИТЕ СЕ СИГУРНИ - но внимавајте на кешот, опасен е, велат од НБМ

26 Март, 2020

НЛБ БАНКА ПРВА ЈА ПОСЛУША НБМ - нема дивиденди, парите одат во нераспоредена добивка и заработувачка за инвестиции

НЛБ БАНКА ПРВА ЈА ПОСЛУША НБМ - нема дивиденди, парите одат во нераспоредена добивка и заработувачка за инвестиции

26 Март, 2020

БАНКИТЕ НА ПОТЕГ - ОДЛОЖУВАЊЕ, ПРОЛОНГИРАЊЕ НА ИСПЛАТАТА И ПОНИСКА КАМАТА - тие ќе понудат, клиентите да кажат дали прифаќаат

БАНКИТЕ НА ПОТЕГ - ОДЛОЖУВАЊЕ, ПРОЛОНГИРАЊЕ НА ИСПЛАТАТА И ПОНИСКА КАМАТА - тие ќе понудат, клиентите да кажат дали прифаќаат

26 Март, 2020

БАНКАРИТЕ НЕ СЕ ПРЕЦИЗНИ ДАЛИ ЌЕ СЕ ОТКАЖАТ ОД ДИВИДЕНДИТЕ - велат, секогаш се грижиме за стабилноста

БАНКАРИТЕ НЕ СЕ ПРЕЦИЗНИ ДАЛИ ЌЕ СЕ ОТКАЖАТ ОД ДИВИДЕНДИТЕ - велат, секогаш се грижиме за стабилноста

26 Март, 2020

ПРВА АКЦИОНЕРСКА ЖРТВА НА КОРОНАКРИЗАТА - се преполови дивидендата на „Тетекс“

ПРВА АКЦИОНЕРСКА ЖРТВА НА КОРОНАКРИЗАТА - се преполови дивидендата на „Тетекс“

25 Март, 2020

НЕ МОЖЕ ДА ИМ НАРЕДИ, АМА ИМ ПОРАЧА - НБМ со совет до банките да не делат дивиденди, туку да го зголемат капиталот

НЕ МОЖЕ ДА ИМ НАРЕДИ, АМА ИМ ПОРАЧА - НБМ со совет до банките да не делат дивиденди, туку да го зголемат капиталот

25 Март, 2020

Кроација осигурување го зајакнува капиталот со нова емисија

Кроација осигурување го зајакнува капиталот со нова емисија

23 Март, 2020

За одложување на ратите на кредитите некои банки ќе понудат и шест месеци

За одложување на ратите на кредитите некои банки ќе понудат и шест месеци

22 Март, 2020

ИТНО ТРЕБААТ ПАРИ: Земјава ќе се задолжи над половина милијарда евра за битка со корона кризата

ИТНО ТРЕБААТ ПАРИ: Земјава ќе се задолжи над половина милијарда евра за битка со корона кризата

22 Март, 2020

КРЕДИТИТЕ ЌЕ МОЖАТ И ДА СЕ ЗАМРЗНАТ - ама штом Владата ја усвои уредбата

КРЕДИТИТЕ ЌЕ МОЖАТ И ДА СЕ ЗАМРЗНАТ - ама штом Владата ја усвои уредбата

21 Март, 2020

Бежовска: Ќе има олеснување на условите и кај картичките и кај „минусите“

Бежовска: Ќе има олеснување на условите и кај картичките и кај „минусите“

21 Март, 2020