05 Април, 2020
0.0199

Агробизнис

Почна распределбата на картички за „зелена нафта“ во Велес, картичките се доставени до над 60% од подрачните единици

Почна распределбата на картички за „зелена нафта“ во Велес, картичките се доставени до над 60% од подрачните единици

08 Август, 2019

Како се пренесува и што ја предизвикува Африканската свинска чума која „беснее“ во соседството

Како се пренесува и што ја предизвикува Африканската свинска чума која „беснее“ во соседството

08 Август, 2019

Димковски: Лозарите не треба да стравуваат за откупот

Димковски: Лозарите не треба да стравуваат за откупот

07 Август, 2019

Димковски ги презентираше предностите од Законот за земјоделско земјиште

Димковски ги презентираше предностите од Законот за земјоделско земјиште

06 Август, 2019

Напредни Лозари: Мизерно- евтина суровина за производство на скапи вина

Напредни Лозари: Мизерно- евтина суровина за производство на скапи вина

06 Август, 2019

ГОТОВИ ПРОЦЕНКИТЕ ПО НЕЗАПАМЕТЕНОТО НЕВРЕМЕ ВО ПРЕСПА: Колкави се штетите

ГОТОВИ ПРОЦЕНКИТЕ ПО НЕЗАПАМЕТЕНОТО НЕВРЕМЕ ВО ПРЕСПА: Колкави се штетите

30 Јули, 2019

Бабовски: Почнува исплатата на средства за произведена и продадена риба

Бабовски: Почнува исплатата на средства за произведена и продадена риба

26 Јули, 2019

Димковски и Лукаревска: Kористете ја апликацијата Мој ДДВ, да придонесеме за поголем семеен буџет и намалување на сивата економија

Димковски и Лукаревска: Kористете ја апликацијата Мој ДДВ, да придонесеме за поголем семеен буџет и намалување на сивата економија

25 Јули, 2019

„Африканска свинска чума“ ја „демне“ Македонија. АХВ уверува дека во земјава нема заболен добиток

„Африканска свинска чума“ ја „демне“ Македонија. АХВ уверува дека во земјава нема заболен добиток

24 Јули, 2019

ДИМКОВСКИ: Досега се извезени околу две илјади тони праски кон Русија

ДИМКОВСКИ: Досега се извезени околу две илјади тони праски кон Русија

20 Јули, 2019

Димковски: Со санирањето на браната Слатино ќе се намали ризикот од поплави

Димковски: Со санирањето на браната Слатино ќе се намали ризикот од поплави

18 Јули, 2019

Бабовски: Потпишан договорот со компанијата која ќе ги снабдува земјоделците со гориво за земјоделска механизација

Бабовски: Потпишан договорот со компанијата која ќе ги снабдува земјоделците со гориво за земјоделска механизација

15 Јули, 2019

Oваа земја е лидер во светот по производство на лубеница, им се раѓаат дури 79 тони

Oваа земја е лидер во светот по производство на лубеница, им се раѓаат дури 79 тони

13 Јули, 2019

ТАЖНА СЛИКА ВО ПРЕСПА: Невремето им зададе силен удар на овоштарите

ТАЖНА СЛИКА ВО ПРЕСПА: Невремето им зададе силен удар на овоштарите

12 Јули, 2019

Државниот инспекторат за земјоделство во контроли кај компаниите што откупуваат пченица, откупната цена е од 9 до 10,5 денари

Државниот инспекторат за земјоделство во контроли кај компаниите што откупуваат пченица, откупната цена е од 9 до 10,5 денари

12 Јули, 2019

Два пати е зголемено земјоделското осигурување: Колку премии се исплатени на сметките на земјоделците

Два пати е зголемено земјоделското осигурување: Колку премии се исплатени на сметките на земјоделците

12 Јули, 2019

МЗШВ: Во полн ек е жетвата на пченицата, годинава се очекува за 4 отсто поголемо производство од 2017 година

МЗШВ: Во полн ек е жетвата на пченицата, годинава се очекува за 4 отсто поголемо производство од 2017 година

09 Јули, 2019

Позната фирмата која ќе ги снабдува земјоделците со зелена нафта

Позната фирмата која ќе ги снабдува земјоделците со зелена нафта

09 Јули, 2019