23 Септември, 2019
0.0213

Агробизнис

МЗШВ: Досега реализирани околу 5 милиони евра инвестиции преку првиот повик од ИПАРД 2, за поголема искористеност на средствата одржани инфо денови во Куманово и Крива Паланка

МЗШВ: Досега реализирани околу 5 милиони евра инвестиции преку првиот повик од ИПАРД 2, за поголема искористеност на средствата одржани инфо денови во Куманово и Крива Паланка

01 Февруари, 2019

Николовски: Градиме нови партнерства, отвораме простор за нови инвестиции и извоз на македонските земјоделски производи

Николовски: Градиме нови партнерства, отвораме простор за нови инвестиции и извоз на македонските земјоделски производи

30 Јануари, 2019

Николовски: Лозарите ќе ги добијат своите пари за предаденото грозје во винарските визби „Повардарие“ и „Стефанс винарија“

Николовски: Лозарите ќе ги добијат своите пари за предаденото грозје во винарските визби „Повардарие“ и „Стефанс винарија“

23 Јануари, 2019

МЗШВ: 39 понуди ги исполнија условите за јавниот повик за доделување државно земјоделско земјиште над 3 хектари

МЗШВ: 39 понуди ги исполнија условите за јавниот повик за доделување државно земјоделско земјиште над 3 хектари

23 Јануари, 2019

Едно од најголемите ветувања на Владата пред реализација

Едно од најголемите ветувања на Владата пред реализација

21 Јануари, 2019

Министерот Николовски присуствуваше на состанокот на меѓународните министри со германската канцеларка Ангела Меркел

Министерот Николовски присуствуваше на состанокот на меѓународните министри со германската канцеларка Ангела Меркел

18 Јануари, 2019

МЗШВ: Рекордни 718 понуди пристигнаа за јавниот повик за давање под закуп на државно земјоделско земјиште до 3 хектари

МЗШВ: Рекордни 718 понуди пристигнаа за јавниот повик за давање под закуп на државно земјоделско земјиште до 3 хектари

17 Јануари, 2019

МЗШВ: Откупени над 15 милиони килограми тутун по просечна цена од 210 денари за килограм

МЗШВ: Откупени над 15 милиони килограми тутун по просечна цена од 210 денари за килограм

16 Јануари, 2019

Во солитер одгледува зеленчук и од тоа живее

Во солитер одгледува зеленчук и од тоа живее

14 Јануари, 2019

(ФОТО) ИМ ПРОДАВААТ И НА МАКЕДОНЦИТЕ: Две жени подигнале царство со малини

(ФОТО) ИМ ПРОДАВААТ И НА МАКЕДОНЦИТЕ: Две жени подигнале царство со малини

14 Јануари, 2019

ВНИМАВАЈТЕ ШТО ПАЗАРИТЕ ВО БУГАРИЈА: Се продава кашкавал „збогатен“ со скроб

ВНИМАВАЈТЕ ШТО ПАЗАРИТЕ ВО БУГАРИЈА: Се продава кашкавал „збогатен“ со скроб

11 Јануари, 2019

МЗШВ: Досегашните ниски температури не предизвикуваат штети врз земјоделските култури

МЗШВ: Досегашните ниски температури не предизвикуваат штети врз земјоделските култури

07 Јануари, 2019

Температури од минус 20 ќе им наштетат на овошките

Температури од минус 20 ќе им наштетат на овошките

07 Јануари, 2019

Каде кило компири чини 500 евра?

Каде кило компири чини 500 евра?

31 Декември, 2018

Дали е безбедно да се јаде домашно свинско месо?

Дали е безбедно да се јаде домашно свинско месо?

28 Декември, 2018

Откриени заразни ларви кај свињите во Србија

Откриени заразни ларви кај свињите во Србија

26 Декември, 2018

Зошто за плата од 500 евра никој не сака да биде овчар во Македонија?

Зошто за плата од 500 евра никој не сака да биде овчар во Македонија?

25 Декември, 2018

НЕ САМО ПИЈАЛАК, ТУКУ КУЛТУРА: Во кои европски земји најмногу се пие пенливо вино

НЕ САМО ПИЈАЛАК, ТУКУ КУЛТУРА: Во кои европски земји најмногу се пие пенливо вино

25 Декември, 2018