12 Јули, 2020
0.0247

Агробизнис

Со 20.000 евра младите земјоделци ќе ги мотивираат да останат во родниот крај

Со 20.000 евра младите земјоделци ќе ги мотивираат да останат во родниот крај

22 Ноември, 2019

ПРОЛЕТНИ ТЕМПЕРАТУРИ ВО ЕСЕН: Опасен штетник може да ги уништи посевите

ПРОЛЕТНИ ТЕМПЕРАТУРИ ВО ЕСЕН: Опасен штетник може да ги уништи посевите

20 Ноември, 2019

НЕКОЛКУ КЛУЧНИ ПРОБЛЕМИ: Еве што ги загрижува производителите на мед

НЕКОЛКУ КЛУЧНИ ПРОБЛЕМИ: Еве што ги загрижува производителите на мед

16 Ноември, 2019

Димковски: Имаме јасна стратегија за максимална поддршка за пчеларството преку Програмите за финансиска поддршка на земјоделството и ИПАРД 2 програмата

Димковски: Имаме јасна стратегија за максимална поддршка за пчеларството преку Програмите за финансиска поддршка на земјоделството и ИПАРД 2 програмата

16 Ноември, 2019

Со изградбата на системот „Равен- Речица“ ќе се обезбеди квалитетно наводнување

Со изградбата на системот „Равен- Речица“ ќе се обезбеди квалитетно наводнување

12 Ноември, 2019

Собранието ги усвои измените на Законот за вино, се олеснуваат условите за производство на вино во малите семејни винарии

Собранието ги усвои измените на Законот за вино, се олеснуваат условите за производство на вино во малите семејни винарии

07 Ноември, 2019

ЛЕК ИЛИ ХРАНА: Станува ли медот луксуз за граѓаните?

ЛЕК ИЛИ ХРАНА: Станува ли медот луксуз за граѓаните?

05 Ноември, 2019

Трајан Димковски ги објави субвенциите за двајцата земјоделци кои даваа изјави на протестот

Трајан Димковски ги објави субвенциите за двајцата земјоделци кои даваа изјави на протестот

28 Октомври, 2019

ПРОИЗВОДСТВО НА ТУТУН: Порано од него луѓето граделе куќи, а денес само преживуваат

ПРОИЗВОДСТВО НА ТУТУН: Порано од него луѓето граделе куќи, а денес само преживуваат

24 Октомври, 2019

Оваа сорта пиперки се продава за 23.000 евра по килограм

Оваа сорта пиперки се продава за 23.000 евра по килограм

19 Октомври, 2019

Димковски: Измените на Законот за акцизи овозможуваат низа поволности за производителите на ракија

Димковски: Измените на Законот за акцизи овозможуваат низа поволности за производителите на ракија

19 Октомври, 2019

Димковски: Со конкретни мерки ги поддржуваме малите производители на традиционални земјоделски производи

Димковски: Со конкретни мерки ги поддржуваме малите производители на традиционални земјоделски производи

18 Октомври, 2019

Димковски: Со прецизни податоци за земјоделски стопанства до ефикасна реализација на мерките за развој на земјоделството

Димковски: Со прецизни податоци за земјоделски стопанства до ефикасна реализација на мерките за развој на земјоделството

17 Октомври, 2019

Мерките од ИПАРД 2 програмата ќе бидат претставени во Сопиште и Петровец

Мерките од ИПАРД 2 програмата ќе бидат претставени во Сопиште и Петровец

07 Октомври, 2019

Министерот Димковски на средба со концесионерите на ловиштата: Со заеднички предлози и мерки ќе се развива ловството

Министерот Димковски на средба со концесионерите на ловиштата: Со заеднички предлози и мерки ќе се развива ловството

28 Септември, 2019

Димковски - Чучи: Ќе се усогласуваат фито-контролите на готови производи

Димковски - Чучи: Ќе се усогласуваат фито-контролите на готови производи

26 Септември, 2019

Турска делегација утре ќе бара од Заев да се зголемат квотите за цитрусно овошје

Турска делегација утре ќе бара од Заев да се зголемат квотите за цитрусно овошје

10 Септември, 2019

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

Димковски: Со конкретни мерки создаваме услови за развој на лозарството

08 Септември, 2019