16 Ноември, 2019
0.0225

Агробизнис

Oва е приказна која ќе ве мотивира да заработувате од боровница

Oва е приказна која ќе ве мотивира да заработувате од боровница

29 Март, 2019

Ниската цена на јагнешкото им задава главоболки на сточарите

Ниската цена на јагнешкото им задава главоболки на сточарите

28 Март, 2019

МЗШВ: Нема да дозволиме сточарите да трпат загуби, предлог решение ќе биде презентирано по претседателските избори

МЗШВ: Нема да дозволиме сточарите да трпат загуби, предлог решение ќе биде презентирано по претседателските избори

27 Март, 2019

Царина од дури 40 отсто за македонското јаболко, Николовски ќе се обиде да ја намали

Царина од дури 40 отсто за македонското јаболко, Николовски ќе се обиде да ја намали

24 Март, 2019

Николовски: Нема да дозволиме сточарите одгледувачи на овци од нивниот производ да прават загуба

Николовски: Нема да дозволиме сточарите одгледувачи на овци од нивниот производ да прават загуба

22 Март, 2019

МЗШВ апелира на внимателно и одговорно однесување на сите лица кои извршуваат активности во земјоделството и во шумите

МЗШВ апелира на внимателно и одговорно однесување на сите лица кои извршуваат активности во земјоделството и во шумите

21 Март, 2019

Владата го  реафирмира Агросоветот кој со години беше запоставен

Владата го реафирмира Агросоветот кој со години беше запоставен

20 Март, 2019

Николовски: Со УХМР  активно работиме на подобрување на метеоролошкиот систем во државата

Николовски: Со УХМР активно работиме на подобрување на метеоролошкиот систем во државата

13 Март, 2019

Николовски на средба со земјоделци во Валандово: Исплатени близу 4,4  милиони евра за субвенции за површини со градинарски култури

Николовски на средба со земјоделци во Валандово: Исплатени близу 4,4 милиони евра за субвенции за површини со градинарски култури

11 Март, 2019

Инвестирањето во ИКТ е исплатливо за земјоделците во Северна Македонија

Инвестирањето во ИКТ е исплатливо за земјоделците во Северна Македонија

08 Март, 2019

Николовски: Креираме развојни политики за млекопроизводството

Николовски: Креираме развојни политики за млекопроизводството

06 Март, 2019

ПЛАСМАН НЕМА: Кому овоштарите ќе ги донираат јаболката?

ПЛАСМАН НЕМА: Кому овоштарите ќе ги донираат јаболката?

05 Март, 2019

Николовски: Ги реализираме сите барања на производителите на јаболка, мерката за дополнителнa субвенции од 3 денари се продолжува до 30 – ти  јуни

Николовски: Ги реализираме сите барања на производителите на јаболка, мерката за дополнителнa субвенции од 3 денари се продолжува до 30 – ти јуни

04 Март, 2019

Николовски: Исплатени 5,5 милиони евра на над 26.300 земјоделци за субвенции за житни култури

Николовски: Исплатени 5,5 милиони евра на над 26.300 земјоделци за субвенции за житни култури

02 Март, 2019

Пошумени 2 хектари со 4.000 садници во Коњаре

Пошумени 2 хектари со 4.000 садници во Коњаре

01 Март, 2019

Николовски: Обезбедуваме финансиска поддршка за набавка на фотоволтаични колектори и водопоила во бачилата

Николовски: Обезбедуваме финансиска поддршка за набавка на фотоволтаични колектори и водопоила во бачилата

28 Февруари, 2019

Финишира откупот на тутунот, откупени 25 милиони килограми тутун  по просечна цена од 241,3 денари

Финишира откупот на тутунот, откупени 25 милиони килограми тутун по просечна цена од 241,3 денари

24 Февруари, 2019

Производителите на јаболка утре ќе имаат средба со претставници од  МЗШВ

Производителите на јаболка утре ќе имаат средба со претставници од МЗШВ

20 Февруари, 2019